Jakie drogi omijać

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • damianxxx
    Classic
    • 2010
    • 22

Jakie drogi omijać

Zamieszczone przez Philu
    Ja robiłem przegląd na 15 000 w ASO Carsed Stojadła/Mińsk Maz. Wymiana oleju Elf 5W30 505.01 4,5 L+ 1 L na dolewki, filtr oleju, filtr powietrza i zapłaciłem 521,12 pln.
    Ja ostatnio takze przeglad z wymianą oleju, filtru oleju, przeglądu inst gazowej, wymianie filtru fazy itd koszt 640, poczatkowo ok 750-770 chyba miało być, za OCP zeszli na ok 640. czytajac innych opinie, troche drogo ( Olej Shell Ultra Extra 5W30 z beczki ok.68PLN/L
  • cool_torun
    Ambiente
    • 2008
    • 162

Jakie drogi omijać

Szukałem na forum informacji jak wyżej. Lecz nigdzie nie znalazłem. Proponuję w tym temacie wpisywać informacje odnośnie dróg - które omijać szerokim łukiem i w ogóle nie wjeżdżać na nie. Pomysł ten zakiełkował po ostatniej podróży do Zieleńca - kiedy to chciałem ominąć Wrocław drogą numer 39. Od Kępna (a właściwie skrzyżowania w Baranowie z DK11 do Łagiewnik (skrzyżowanie z DK8) droga ta w fatalnym stanie co chwile znaki o kiepskiej nawierzchni, a najgorszy odcinek od od A4 do Wyszonowic - prędkość zaleca na to 30 i slalom gigant pomiędzy lejami (dziury to za łagodne określenie). Jeśli komuś przyjdzie pomysł na przejazd tą drogą - zdecydowanie odradzam

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Jak ostatnio leciałem (koniec grudnia) DK1, na odcinku częstochowa-piotrków było po prostu pięknie :szeroki_usmiech. Slalom między lejami po bombach. Ciekawe, czy już połatane :?: Alternatywnej drogi raczej nie ma
      Octavia

Komentarz

• Mickul
        RS
        • 2010
        • 2847

Piotra Skargi, Pogromcę Misek Olejowych vel. Piłsudskiego w Zabrzu oraz Zabrzańską do Paniówek

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

cool_torun, ja ci powiem jakich dróg omijać polskich dróg

Komentarz

• slawikrrg
            Classic
            • 2011
            • 15

Moze lepiej wymienic drogi ktore sa ok szybciej bedzie :cry:
            To ja zaczne hmm to chyba te ktore sa w budowie
            slawikrrg

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

slawikrrg, pudło te w budowie tez sie nie nadaja

Komentarz

• slawikrrg
                Classic
                • 2011
                • 15

Zamieszczone przez djczas
                slawikrrg, pudło te w budowie tez sie nie nadaja
                co prawda to prawda ale nie popadajmy w skrajny pesymizm trza miec nadzieje
                slawikrrg

Komentarz

• PieTrzaK
                  L&K
                  • 2009
                  • 1323
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Aha, ja na takiej świeżo wyremontowanej felgę wygiąłem w banana i oponę straciłem... Wolę jechać starociami, przynajmniej wiem czego się spodziewać :lol:

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                    Rider
                    • 2010
                    • 264

Jakie drogi omijać?Powinienes zadać pytanie gdzie sa w miare normalne drogi w polsce,są ale to żadkość w sumie to gdzie byś chciał pojechać zawsze znajdą się koleiny,dziury,wybrzuszenia jak podwinięty dywan oto Polska właśnie będzie wstyd na euro 2010.

[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 08:25 ]
                    Najlepiej omijać wszystkich polskich dróg !!!
                    Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• Adam204
                      Rider
                      • 2008
                      • 454

Zamieszczone przez Vojtek1,9tdi
                      zawsze znajdą się koleiny,dziury,wybrzuszenia jak podwinięty dywan
                      to trzeba by chyba sobie poduszkowiec kupić :szeroki_usmiech

a co do dróg to jest tak że teraz napisze się ze jest dobra a jadąc za kilka dni już może być dziura dzięki której się coś może nawyprawiać

Komentarz

• phrix
                        L&K
                        • 2007
                        • 1000
                        • Audi
                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Najlepiej omijać wszystkich polskich dróg !!!
                        Ta nad morze mogę jechać przez Niemcy ale, ale co gdy potrzebuję wyskoczyć na zakupy do sklepu

Jakimś pomysłem jest zakup 4x4 nebo czołgu z AMW :twisted: . Część ludzi twierdzi, że w tym kraju będzie dobry transport dopiero jak wymyślą teleportację. :diabelski_usmiech
                        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Mickul
                          RS
                          • 2010
                          • 2847

No ale tak jedziecie po tych polskich drogach, a po prostu spójrzcie za okno - 30*C, potem -15*C, potem znowu 30*C. Najpierw jest wszystko w lodzie, a następnego dnia jest +10*C i to prawa fizyki działają na nawierzchnię i tory kolejowe/tramwajowe. U mnie i tak działa jakieś centrum kryzysowe, gdzie można zgłaszać dziury i na następny dzień już je łatają.

Komentarz

• phrix
                            L&K
                            • 2007
                            • 1000
                            • Audi
                            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

spójrzcie za okno - 30*C, potem -15*C, potem znowu 30*C.
                            Popatrz na Czechów i Niemców, klimat u nich jest ten sam a jakoś autostrady dają tam radę.
                            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Adam204
                              Rider
                              • 2008
                              • 454

Zamieszczone przez phrix
                              Popatrz na Czechów i Niemców, klimat u nich jest ten sam a jakoś autostrady dają tam radę.
                              tylko porównaj sobie mieszankę asfaltu w Polsce i niemcowni i dodaj sobie jeszcze do tego łapówki i przekręty jakie są kręcone w Polsce i wychodzi ci jakoś naszych dróg przy tych samych warunkach pogodowych

Komentarz

• Mickul
                                RS
                                • 2010
                                • 2847

Zamieszczone przez phrix
                                W Niemczech nie ma minusowych temperatur i śniegu - przynajmniej tam gdzie ja zawsze jeździłem. Jak napadało 0,01cm to był szok. A ich autostrady są takie jak nasze tylko, że w większej ilości - też połatane, też autem rzuca do góry, ale ludzie jakoś jeżdżą.

Komentarz

• MapetP
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 3

Polecam tą mapkę, aktualizowana w miarę możliwości raz w tygodniu, na chwilę obecną nie jest do końca gotowa:

Komentarz

• Iwan89
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 183

Ta mapka z linka wyżej to dobry projekt, robi go mój kolega. Problem w tym, że coś za często zmienia koncepcje i robi mapkę od początku

3 pierwsze zdjęcia poglądowe z A2 i S7 są mojego autorstwa :wink:

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 264

Zamieszczone przez Mickul
                                      Zamieszczone przez phrix
                                      W Niemczech nie ma minusowych temperatur i śniegu - przynajmniej tam gdzie ja zawsze jeździłem. Jak napadało 0,01cm to był szok. A ich autostrady są takie jak nasze tylko, że w większej ilości - też połatane, też autem rzuca do góry, ale ludzie jakoś jeżdżą.
                                      Bzdury wypisujesz może jeszcze napisz,że w niemczech jest +30 C i rosną palmy przy autostradach mieszkam w niemczech na stałe i sa takie same warunki pogodowe jak w polsce a autostrady muszą być bardzo dobrej jakości ponieważ niemcy płacą wysoki Strassensteuer podatek drogowy i ludzie w niemczech mają autostrady z prawdziwego zdażenia a nie wyroby autostradopodobne,ale o tym by dużo pisać tak jak mowie kolega wypisuje bzdury bo w niemczech są te same warunki pogodowe co w polse.
                                      Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• Octan
                                        Rider
                                        • 2006
                                        • 653

kolega wypisuje bzdury bo w niemczech są te same warunki pogodowe co w polse.
                                        Warunki pogodowe są podobne, ale nie takie same, bo w Niemczech jest trochę cieplej. Srednia temperatura w styczniu dla Berlina to - 0.5st C a dla Warszawy -3.3st C. Im bardziej na wschód, tym kalesony bardziej cieszą :wink:

Komentarz

• bzyq_74
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3467
                                          • Volkswagen
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Octan, tu raczej chodzi o ilość przejsć temperatur z - na + i odwrotniei czy to Berlin czy W-wa wyjdzie ich podobna ilość.
                                          Porównać Berlin można spokojnie do zachodniej Polski (Lubuskie, Zachodniopomorskie czy Dolnosląskie)
                                          Za Odrą drogi ok, a u nas kicha.
                                          Złe materiały, złe odwodnienie, fuszerki, kombinowanie na fakturach i dostawach, (ogólnie złodziejstwo) + przymykanie oczu przy odbiorach, bo przecież paru preziów musi nachapać kapustę i następną chaciendę wybudować oraz wygrzać zmurszałe kości pod palmami.

Omijać też radzę - istny ser szwajcarski:
                                          - DK11 na odcinku Tworóg -Lubliniec
                                          - DK40 na odcinku Ujazd-KedzierzynKoźle
                                          MARCIN
                                          Mój szkodnik

Komentarz

• cool_torun
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 162

Widzę że się rozpetała dyskusja na temat dróg - rok temu jechałem przez Węgry i powiem że drogi w niektórych miejscach jak w Polsce mimo że maja trochę cieplejszy klimat. Co do Niemiec nie zapomnę autostrady od Kołbaskowa - była w 2009 w fatalnym stanie - ale chyba już ją zrobili.
                                            A co tematu, chodziło mi o drogi które są w fatalnym stanie a nie o pojedyncze dziury

Komentarz

• Octan
                                              Rider
                                              • 2006
                                              • 653

bzyq_74, niestety piszesz prawdę, te kilka stopni C różnicy nie czyni. Ale nie załamujmy rąk, będzie lepiej. Jak każdej wiosny na drogi wyruszą brygady naprawcze i po dziurach zostaną tylko wspomnienia w postaci nadlanych placków

Komentarz

• 105hz
                                                Drive
                                                • 2010
                                                • 71
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez Octan
                                                bzyq_74, niestety piszesz prawdę, te kilka stopni C różnicy nie czyni. Ale nie załamujmy rąk, będzie lepiej. Jak każdej wiosny na drogi wyruszą brygady naprawcze i po dziurach zostaną tylko wspomnienia w postaci nadlanych placków
                                                I tak w kolo Macieju co roku. Zamiast raz a porządnie zrobić nawierzchnie z podbudową, i co rok, dwa łączenia między asfaltem poprawiać smołą, żeby woda się nie dostawała.
                                                Ale nie bo po co? Lepiej zapłacić za łatanie co roku

Komentarz

• cool_torun
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 162

Uwaga na drogę 212 na odcinku Chojnice- Bytów. Prawie na całym odcinku ograniczenie do 40 :evil: a dziury takie ze jadąc terenowym miałem wrażenie że czasem coś urwę

Komentarz

Pracuję...